به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه ایندیپندنت،" هانس بلیکس" در هشدار خود به " تونی بلر" خواهد گفت که مدرنیزه کردن تسلیحات انگلیس ( طرح جایگزینی تریدنت) به معاهده منع گسترش سلاحهای هسته ای ( ان پی تی) آسیب وارد می کند و این حس را در بین کشورهای غیرهسته ای از جمله ایران افزایش می دهد که کشورهای هسته ای در حال فریب دادن آنها هستند.
رئیس کمیسیون سلاحهای کشتار جمعی از سخنرانی خود در لندن برای تجدید مخالفتها با بلر استفاده خواهد کرد.
وی کشورهای انگلیس و دیگر اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد از جمله آمریکا، چین، روسیه و فرانسه را به خاطر همراه نبودن با تعهدات خود به ان پی تی و انجام ندادن اقدامهای بیشتر برای حذف تسلیحات هسته ای خود مورد بازخواست قرار خواهد داد.
بازرس تسلیحاتی سابق سازمان ملل متحد به حس قوی نا امیدی به خاطر توسعه انواع جدید سلاحها از سوی کشورهای هسته ای اشاره خواهد کرد و همچنین خواهد گفت که آنها در حالی به توسعه این سلاحها می پردازند که به جای آن باید چگونگی هدایت نیازهای دفاعی با تسلیحات غیرهسته ای را مورد بررسی قرار دهند.
سخنرانی بلیکس در انستیتو حقوق بین المللی و طبیعی انگلیس به دنبال تصمیم پنجشنبه گذشته کابینه بلر مبنی بر مدرن سازی تسلیحات انگلیس از طریق مجلس عوام در سال جدید صورت می گیرد.
اگر چه این احتمال وجود دارد که محافظه کاران از بلر حمایت کنند، اما نگرانی زیادی در مورد این مسئله از سوی نمایندگان حزب کارگر وجود دارد.
به نوشته این روزنامه، بلیکس در جمع حقوقدانان خواهد گفت : کمیسیون سلاحهای کشتار جمعی وی معتقد است که مجمع عمومی سازمان ملل متحد باید خواستار نشستی جهانی درباره خلع سلاح و برای احیای تلاشهای ان پی تی در جهت کاهش خطر جنگ هسته ای شود.
وی همچنین خواهد گفت : از زمانی که سازمان ملل متحد خواستار حذف همه سلاحهای هسته ای شده 60 سال می گذرد، اما نگرش شکننده ای برای توقف گسترش سلاحهای هسته ای وجود داشته است. اسرائیل، پاکستان، هند و کره شمالی به پنج عضو باشگاه هسته ای ( آمریکا، فرانسه، انگلیس، چین و روسیه) پیوسته اند.
بلیکس خواهد گفت که این اقدام وی متوقف کردن برنامه هسته ای ایران را دشوار خواهد کرد.
این در حالی است که ایران بارها اعلام کرده است که برنامه هسته ایش به منظور دنبال کردن اهداف صلح آمیز به ویژه تولید برق است .
گوردون براون وزیر دارایی کنونی انگلیس نشان داده است که وی از جایگزینی پرهزینه تریدنت از جمله نسل جدید زیردریاییها همراه با موشکهای طرحی شده آمریکا و یک کلاهک هسته ای جدید حمایت خواهد کرد. برآوردهای اولیه برای این امر هزینه آن را 25 میلیارد پوند تخمین زده اند، اما برخی کارشناسان گفته اند که هزینه واقعی این امر می تواند نزدیک به 76 میلیارد پوند طی 30 سال باشد.
همچنین،نخست وزیر انگلیس اخیرا به وزیران کابینه این کشور دستور داد تا از برنامه هسته ای دولت مبنی بر ساخت زیر دریایی هسته ای مجهز به موشک های بالستیک حمایت کنند.
بدین ترتیب، وزیران کابینه انگلیس ملزم به حمایت از طرح جایگزینی زیر دریایی تریدنت شدند.
نظر شما